Yabancı uyruklu kişiler Türkiye’de vize veya vize muafiyeti ile yasal olarak 30 gün ile 90 gün kalabilirler. 30 gün ile 90 günden daha fazla Türkiye’de kalan yabancılar vize ihlali yapmış sayılırlar.

Yabancıları koruma kanunu ile ilgili maddelerine göre vize ihlalinde bulunan yabancı uyruklu kişiler eğer kendi istekleri ile Türkiye’den çıkış yapar ve çıkarken de vize ihlalinde bulundukları sürenin para cezasını hudut kapısında öderlerse  bir gün sonra Türkiye’ye şartlı giriş yapabilirler.Yabancı uyruklu kişiler, bir gün sonra Türkiye’ye tekrar giriş yapmak istediklerinde eğer haklarında farklı bir tahdit kodu bulunmuyor ise 10 gün içerisinde İkamet İznine başvuru yapmaları şartı ile Türkiye’ye giriş yapmalarına izin verilir. Verilen bu izin şarta bağlı olduğu için şartlı giriş denilmektedir.Türkiyeden geç çıkan ama çıkarken cezayı ödeyenler eğer isterler ise 90 gün beklemeden diğer bir adı da V84 olan İkamet İzni Şartlı Giriş Bilgi Formunu imzalayarak giriş yapabilirler. 

V84 yani ikamet izni şartlı giriş bilgi formu imzalayarak giriş yaptıktan sonra  ne yapmak gerekir? Öncelikle size verilen ek süre sadece 10 gündür. İlk yapmanız gereken yabancı Genel Sağlık Sigortasi yaptırmak ve Oturma İzni başvurusu için randevu almaktır.Verilen randevu tarihinin bu 10 günlük süreyi aşması önemli değildir, önemli olan yasal süre içerisinde randevu tarihi belirlemiş olmanızdır.V84 yani İkamet İzni Şartlı Giriş ile giriş yaptınız ama 10 günlük süre içerisinde başvuru yapmadıysanız bu durumda ispat edebileceğiniz bir mazeretiniz yok ise Otuma İzni alamazsınız. 

Siz de Türkiye’de yasal hale gelmek için bu gün ilk adımı atabilir ekonomik turlarımıza kayıt yaptırabilirsiniz.

İşlemlerinizi hemen başlatmak
ve detaylı bilgi için: